Slut som människa...

Precis kommit hem från ett spinnngpass *puh*. Det va inte så lite jobbigt!
Körde bl.a. nåt som de kallar idioten, man delas in i tre team (1, 2, 3, sådär som på lekis) och sen kör man intervall. Team 1 först, en minut galen trampning stående, team 2 & 3 sitter och cyklar, fast oxå ganska snabbt. Sen är det team 2 osv.. Detta gör man tills varje team cyklat totalt 4 minuter, helt sjukt jobbigt! De teamen som inte kör, hejar på det andra, så man kan ju inte lägga av heller, när alla klappar...
Svetten bara rinner på en så mascaran sitter vid knävecken sen... :) Mycket snyggt kan jag tillägga! Fast man är nöjd efteråt, nu är det ju formen för beach 2006 som gäller... :)

Vad tränar ni helst?

Elizabeth Arden

64954-47

Innan idag var jag och blev sminkad av proffsiga Therése ifrån
Elizabeth Arden. De har kommit med en ny serie till sommaren som heter Bohemian Bronze. Den består bl.a. av bronzpuder, ögonskuggepalett, kroppspuder och en mousseeyeliner.

Jag har blivit sminkad med deras nya foundation, jättebra (fast jag kommer inte ihåg vad den heter). Alla fyra skuggor i paletten, den ljusa som higlighter, den rosa över hela locket samt i ögonvrån, den mörkaste (bronzig) längst ut på ögat och upp mot globlinjen samt mellanfärgen som övergång. Jättesnyggt verkligen! Mousseeyelinern användes oxå.
Ser somrigt fräscht ut! (Bilderna gör verkligen inte rättvisa).
Hon svepte även solpuder över kinder, näsa och panna. Till sist fick jag läppstift och glans i en lite mörkare färg (oxå lite bronzig).
Jag blev verkligen helnöjd! Kände mig superchic när jag traskade på stan efteråt... :)

Alla grejerna kommer i söta fina sommarbruna förpackningar med lite rosaaktiga blommor på, jättefina att ha i handväskan. Jag handlade naturligtvis lite oxå :) Läppstiftet med "inbyggt" läppglans, som ni ser på bilden nedan och solpudret, eller ögonskuggepaletten. De två sista va redan slut inne i stan så hon ringde och la undan dem åt mig på Eurostop. Har inte bestämt vilket jag ska ta än, till solpudret får man en fin kabukiborste oxå. Fast M. har sagt att jag inte får köpa fler ögonskuggor nu så det lutar väl åt solpudret... :)
Är ni sugna på någon av grejerna så skynda er att köpa, det är nämligen limited edition.

Vad tycks?

64954-48

Lång dag idag...

Idag har det inte vatt nån slapp-dag precis. Till skolan tidigt och sen direkt till jobbet och jobba till halv 8. Så kom M. och hämtade mig så vi kunde åka och handla och sen hem och laga mat. Det blev stroganoff, gott! Men nu är jag sååå trött!
Imorgon blir en lång dag oxå. Jag ska: träna, städa, handla, åka hem till mams&paps och dumpa av lite grejer, köpa korgar till våra dvd-filmer, fixa med soffbordet som jag aldrig gjorde innan Stockholm och helst plugga lite oxå!
Och just ja, jag ska till Kicks och bli sminkad av Therése från Elizabeth Arden! Det ska bli jättekul, hon sa att det hade kommit massa fina vårskuggor nu. (ska vi slå vad att jag på nåt underligt sätt kommer få med mig nån hem?:) Imorgon visar jag självklart resultatet!
Anledningen till allt detta fixande är iaf att vi ska ha förfest för våra kolleger på lördag, sen ska vi till
Lilla Helfwetet. Då ska vi bjuda på lite tilltugg och bål är det tänkt. Men min bål-fantasi är tyvärr obefintlig, och det finns ju inte direkt en massa att hitta i receptboken...
Någon som har något tips...?

Jummy Milkshake!

Jummy Milkshake!

För ett par dagar sen
skrev jag att en av mina favoritdrycker var vattenmelonmilkshake. Då fick jag en fråga om hur man gör dem. Jag va inte riktigt säker eftersom jag aldrig gjort den själv. Men jag drack flera stycken om dagen när vi var i Thailand i vintras. Nu gav jag mig i alla fall på att göra en själv, inte speciellt avancerad men oj så god!

Tag en bit vattenmelon (ca 1/6-1/5 av en hel)
Kärna ur och skär i bitar
Lägg bitarna i en bunke och häll i lite mjölk (ca 2 dl)
Mixa väl med en stavmixer
Tag valfritt glas och fyll på med mycket is
Häll shaken över isen och låt den kylas lite innan du dricker!

Ingen sylt eller socker behövs eftersom vattnmelonen är så söt. Drycken blir inte heller så "mjölkig" som en vanlig milkshake utan lite mer "drinkig"! Riktig sommardrink! *mums*

Enjoy!

I Malmö...

I malmö...

Igår var jag och hälsade på en kompis som numera bor i
Malmö. För tillfället har de en lägenhet nästan i centrum, men i augusti ska de flytta ut till Västra hamnen, där byggnaden på bilden finns. Det är dock inte i den som de ska bo, utan i en lägenhet ca 200 meter därifrån. Vi var ute och gick där runtomkring och vilket härligt ställe! Massa jättefina hus, som alla ser olika ut och har superfina solterasser och balkonger! Det kommer ta henne ungefär 30 sekunder att gå ner till havet från sin lägenhet. Och där nere är det fullt med bänkar och gräsplättar och små bryggor och..... Jag blev helt kär! Verkligen ett jätte mysigt ställe!
Där fanns även en liten butik vi var inne och kikade i, från danska designern Ilse Jacobsen. Och jag blev kär pånytt. Fast i en väska denna gången... :) Brunsvart skinnväska med stora kontiga spännen. Var inte speciellt dyr heller, 1549:-. Synd att det var igår och inte idag jag var där, för idag hade jag köpt den direkt (löning ni vet)... Måste se om jag kan få tag på den utan att behöva åka ner till Malmö igen.
Det går tyvärr inte att länka till den, men vill ni se den så gå in på hemsidan, välj Collection, Clothes/Accesories, Wintercollection 05. Gå till sista sidan och där är den, längst upp till vänster!

Vad gillar ni mitt bildmontage? :) Skulle ni kunna tänka er att bo längst däruppe?
Jag är kluven...


Gårdagens make

Gårdagens make

Jag förstår inte vart gårdagen tog vägen... jag som skulle skärpa mig. Men här får ni i alla fall make´n...

En tvådelad favorit- rosa och blå.
Foundation - Lumene
Puder - Make up store
Solpuder - Isadora sun med spf 12 nr.81
Eyeprimer - Make up store
Skuggor - Eye shadow quartet nr.26 Golden rainbow
Mascara - Diorshow

Om någon vill ge sig på en skugga i två färger rekommenderar jag att börja med ganska ljusa färger, som de här. Tänkt bara på att sudda övergången mellan färgerna noga. Lovar att det är busenkelt!

Ögonskugge-test!

Ovetenskapligt sminktest!
Före / Efter

Man får vad man betalar för, visst är det så. Ju dyrare desto bättre. Eller?
Jag ligger ju inne på ett antal ögonskuggor :) både billiga och dyra. Och jag vet att vissa av dem sitter bättre än andra, men någon större koll på det hela har jag inte. Jag bestämde mig därför för att göra ett, något ovetenskapligt, test! Jag valde ut ett antal av mina skuggor, väl reprsenterade av diverse märken, och målade dem på ovansidan av handen (se ovan) klockan 06.30. Under hade jag applicerat Make up stores eye primer för att de skulle fästa bättre. Skuggorna fick sedan hänga med under dagen, i skolan och tillsist under mitt spinningpass! Hur pass pålitligt detta test är får var och en avgöra... :)
 
Dessa skuggor deltog i testet: (ordning som på bilden)
L´oréal - ColorAppeal nr.32
Dior - 5 couleurs nr.705
Sephora - All over color n.042
Lancome - Color Focus nr.131
Make up store - Eyedust “empire”
Mac - “swish frost”
Isadora - Gleaming eyeshadow wet and dry nr.80
Isadora - Eyeshadow quartet “gold”
Gosh - Duet eyeshadow “D.62”
The body shop  - Eyeshimmer nr.07
 
Jag måste säga att jag blev väldigt imponerad över hur bra samtliga faktiskt var! Fram till spinningpasset satt alla fortfarande bra, och hade endast tappat lite i färgstyrka, vissa dock mer än andra. Men efter träningen var det några som hade gett upp. Jag var noga med att tänka på att de mörka naturligtvis skulle synas mer än de ljusa även om de tappat mer i färg. Här är mitt utlåtande…
 
Resultat:
L´oréal - ColorAppeal                                                 Ok!
Dior - 5 couleurs                                                       Riktigt bra!
Sephora - All over color                                             Riktigt bra!
Lancome - Color Focus                                                 Bra.
Make up store - Eyedust                                      Ok.
Mac -                                                 Riktigt bra!
Isadora - Gleaming eyeshadow              Ok. (sämst)
Isadora - Eyeshadow quartet                                Ok. (sämst)
Gosh - Duet eyeshadow                                   Bra!
The body shop  - Eyeshimmer                                 Riktigt bra!
 
Inte helt oväntat var Isadoras skuggor sämst. Jag vill dock poängtera att för det priset tycker jag ändå att de är bra. Jag har massa skuggor från Isadora! L´oréals är också helt okej i förhållande till sitt pris. Mest besviken blev jag dock på Make up stores som tidigt började bli grådaskig (istället för mörklila). Lancome är jag inte heller helt nöjd med, då jag använt den på ögonen har den även lätt att lägga sig i ”rynkorna”. Mac, Dior och Sephora höll vad de lovade och satt okej även efter mitt svettande :) Mest positivt förvånad är jag dock över The body shops shimmer. Det såg nästan likadant ut då jag tvättade av skuggorna som när jag satte på dem!
Om jag måste kora en förlorare blir det därför Make up store, som inte var tillräckligt bra för sitt pris. Vinnare blir The body shop som på samma sätt var väldigt bra för sitt pris!



Blad eller löv?

Hjälp vad dålig jag är på att blogga under mina jobb helger! Men man kommer hem vid fem halv sex och känner sig rätt mör. Så ska man fixa mat, plugga lite, duscha och sånt. Och sen vill man ju gärna hinna med lite mys med pojkvännen oxå... Svårt att klämma in bloggning. Men jag lovar att jag ska skärpa mig!

I helgen har jag gått och funderat lite på en diskussion jag hade med mina klasskompisar i skolan i fredags.
-Vad är det egentligen för skillnad på ett blad och ett löv?
Jag hade en teori om att blad är när de sitter på träden och löv är när de trillat ner. Fast man säger ju asplöv även när de sitter på träden...
En annan teori var att löv är stora och blad är små. Och en ytterligare var att blad är de i början av sina "liv" och när de blir gamla blir de löv. Vi fysiker är inte så bra på biologi som ni säkert förstår... :)
Vi kom i alla fall inte på någon lösning på "problemet" och övervägde att maila till Rix´s Våga fråga! Och med tanke på att jag inte riktigt lyckats skaka loss den här dumma grejen ur mitt huvud, funderar jag starkt på att göra det!
Om det inte finns nån därute som kan svaret...?

Imorgon lovar jag i alla fall bättre bloggande. Bland annat ett högst vetenskapligt skuggtest och dagens make, som blir en tvådelad skugga!
Gonatt!

I like Jay...

Igår kollade jag lite på The tonight show med Jay Leno. Men tyvärr va inte mitt favoritinslag med, dvs Headlines! Tycker de är jätteroliga! Idag såg jag dock att de lägger upp alla gamla headlines på NBC:s hemsida. Satt och skrattade för mig själv vid frukosten... Det enda som är synd är att programmet går så sent, så oftast har jag ju gått och lagt mig när det börjar.
Vill Ni oxå läsa headlines, gå in här.

Det vansinniga varuhuset...

Det vansinniga varuhuset...

Min kära kompis F., ringde i förgår och frågade om vi inte kunde hitta på något imorgon (läs igår). Klart vi kunde. Först tänkte vi åka till
IKEA, men sen kom vi på att Gekås nog va bättre. Till IKEA kan vi nämligen få med våra respektive, vilket är betydligt svårare till Gekås. Både min M. och hennes H. hatar stället och var överlyckliga att de slapp följa med.. :)
Jag kan hålla med om att det är ett väldigt speciellt ställe, med mycket specilla människor. Vissa är så upphetsade att man får både en och annan armbåge i sidan, samt häl-senorna svullna efter alla kundvagnspåkörningar... Men trots detta tycker jag att det kan vara ganska kul att gå där och glo nån gång ibland! Man köper lite basgrejer och kan faktiskt göra ett eller annat fynd oxå...
Saker som alltid följer med mig hem från Gekås (så även igår):
DVD-fodral
Tandkräm
Sköljmedel
Hårblondering till M.
Strumpor
L´oréals sminkborttagningsskum.

Igår fyndade jag även:
Randiga strumpor, 9,90:-, som jag kan ha till pumps!
Airbrush Sun från Sally Hansen för ynka 79:-
En ny necessär 19:- (efter påtryckningar av Johanna :) Fast den här är så liten så min gamla fula får oxå leva vidare...
En söt vit t-shirt för 49,95:-
Svart-röda träningsbyxor, supersköna, för 79:-
samt lite annat småplock...

Men nu råder det verkligen köpstopp innan löningen på tisdag!
Passar på att tacka F. för en trevlig utflykt!

Brukar ni shoppa på Gekås?


Stockholms-shopping!


Stockholms-shopping!

Det roliga med att shoppa i Stockholm, förutom att det givetvis är mycket större än Halmstad, är att det finns massa affärer som inte finns här hemma. På H&M till exempel kan man ju hitta fina saker, problemet är bara att 500 andra har hittat samma fina sak. Och i lilla Halmstad syns det ganska tydligt om man har samma tröja som x antal andra. Detta går ju att undvika om man köper lite dyrare grejer som inte görs i så stor upplaga, men tyvärr tillåter inte alltid studentbudgeten det... Därför gillar jag Zara väldigt mycket! Snygga, billiga kläder, som inte alla här har! Cheap Monday likaså, billigt och bra, finns visserligen i Halmstad men inte i alltför stor upplaga. Detta fick i alla fall följa med mig hem från Stockholm:

Kläder
Två par jeans från
Cheap Monday
T-shirt med svarta paljetter formade till ett ankare från Zara
Prickig blus med trekvartsärm och konstig krage från Zara
Tunn rosa blus med svarta detaljer från Inwear (fynd från Barkaby outlet)
Ljuslila kofta från Filippa K (oxå fynd från Barkis)
Svart ribbat linne från Topshop (som ej kom med på bild)

Smink & assecoarer
På de ljusa jeansen:
Två läppstift från L´oréal, Color richie nr.218 och Invicible platinum nr.906. Och ett nagellack, oxå från L´oréal, Crome shine nr.347 (snyggare på än vad det ser ut i flaskan). Samtliga saker presenter från pojkvännens syster som jobbar på L´oréal.
På de mörka jeansen:
Halsband och örhängen i form av vita platta cirklar från Topshop.
Läppglans från Maybelline, Shiny Licious nr.830 cerise candy shiny cherry
Nagellack från Mavala nr.52 Toulouse
Ringar från H&M, en tjock silvrig samt en blå med "guldsnirklar" på!
Två ögonskuggor från Mac, Swich frost och Gleam lustre, påskpresenter av pojkvännen! (Klicka på bilden nedan för att se färgerna bättre)

Övrigt
Grönt rött the, dvs obehandlat rött the, som inte längre säljs i Halmstad. Det heter Greenbos Caribean och köptes på Kahls. Mitt favvis the!



Onödig info!

Hade inte ni oxå sånadär kompisböcker man skrev i när man var yngre?
Tyckte det va jätte kul att fylla i dem! Fick nåt liknande i mailen för ett tag sen och nu har jag besvarat den och tänkte att jag kunde publicera mina svar här. Så kan ni lära känna mig lite bättre, eftersom den ger en så bra inlick... haha...


Fullständigt namn: Therése **** (inga mellannamn)
Ålder: Snart 22!
Födelsestad: Halmstad
Hårfärg: Rått-blond
Ögonfärg: Blå
Längd: 163cm
Vikt: Nä, nä…
Stjärntecken: Tvilling
Syskon: En tre år äldre bror.
Husdjur: Dammråttor. Och hund hemma hos mamma och pappa.
Civilstånd: Sambo
Barn: Inte än, men gärna två eller tre om ett par år!
Bor i: Lägenhet, men vill ha hus sen.
Tränar: Gärna! Helst aerobics.
Tatueringar/piercings: Ja och ja. På foten respektive i naveln.
Drömyrke: Får väl säga det jag pluggar till… Sjukhusfysiker.
Älsklingsrätt: Kyckling med jordnötssås och ris!
Favoritdryck: ojdå… The, mjölk, vattenmelonmilkshake, vin…
Bästa bok: Samtliga Harry Potter. Fast Fången från azkaban är nog bäst!
Bästa film: Samtliga Harry Potter! :)
Bästa låt: ojoj… det kan jag inte svara på. Jag är allätare.
Favoritfärg: Rosa
Favoritblomma: Liljekonvalj kanske.
Favoritkändis: Jessica Simpson, hon är klockren!
Fobier: Höjder, stora spindlar och bacillskräck light!
Laster: Chips och kladdkaka!
Egenskaper jag värdesätter: Pålitlighet, först och främst.
Jag skulle aldrig ta på mig: Overall! Usch och fy!
Plats jag skulle vilja besöka: Massor! Men när jag tagit mitt MC-kort ska vi åka och köra i Skottland!
Just nu önskar jag mig: Sommar, dvs värme och lov!

Ps. Hur ser Era svar ut?

Tillbaka från huvudstaden

Så var man hemma i lilla Halmstad igen! Tycker jätte mycket om Stockholm men det är alltid skönt att komma hem igen. Borta bra ni vet...
Jag har iaf haft det jätte bra, någon klättring blev det inte men däremot en hel del shopping. Bla fina ögonskuggor från
Mac... Tänkte visa allt imorgon, för nu är jag så trött! Bilresan hem är ju inte förlösande rolig direkt. Speciellt inte Nissastigen sista biten... *blä*  Så nu ska jag slänga mig i soffan och titta på Mission Impossible och sen blir det direkt i säng! Ska till skolan imorgon och då ringer klockan 05.10 *piiip* Ses imonn!

I min sminkväska...

I min sminkväska...

Vintage*Jessica ställde frågan "Vad finner man i din make up bag ???"  i sin blogg igår. Här kommer mitt svar... 

"Några" av alla mina ögonskuggor. Bla från Isadora, L´oréal, Dior, Lancome, Sephora...
Puder och solpuder från Make up store respektive Isadora.
Foundation från i.d samt Lumene.
Mineral Veil och warmth från i.d.
Rouge från Nars och Gucci.
Ögonbrynspalett från Make up store.
Eyeprimer från Make up store.
Liten spegel (eftersom sminkningen inte allför sällan sker på tåget).
Diverse borstar och penslar bl.a. från The body shop och i.d.
Pincett från Åhlens och Ögonfransböjare som jag inte kommer ihåg var jag köpt!
Primer från Elizabeth Arden.
Concealer från The body shop.
Marcara från Dior (vilken snart byts ut mot en från Helena Rubenstein).
Läppglans och parfym i ett från Britney Spears.
Eyeliner från L´oréal.
Kohlpenna (noname) samt en läpppenna från Make up store.
Några av mina läppglans, dessa ifrån Estee Lauder, Maybelinne och Dior.
Highlighter från Make up store.

Ojoj så mycket det blev! Men jag använder faktiskt allt. Dock ej samtidigt! Ögonskuggor och läppglans byts ut efter säsong och humör! Är det bara jag som har såhär mycket eller hur har Ni det?

Passar på att säga att jag åker till Stockholm nu. Hemma igen på tisdag! Så om inte innan så hörs vi igen då!
Glad Påsk!

Dagens make

Dagens make

Idag bär det av till Stockholm, åker om en halvtimme. Nästan allt på
listan hann bli färdigt... :) Vet inte varför färgskalan blev så olika på bilderna...? Konstigt.

Hur som helst, här är dagens make:
Foundation - Lumene
Puder - Make up store Wonder Powder
Rouge - Nars orgasm
Highlighter - Make up store High tech lighter i färgen Milkyway (även lite på läpparna)
Skugga - Dior 5 couleurs nr. 705 beige massaï (den bruna)
Mascara - Diorshow (måste göra slut på den)

Dagens make

Dagens make

När jag bara ska vara hemma brukar jag testa massa nya sminkningar. Inte så kul att testa nya saker precis innan man ska ut eller så, blir det fult måste man ju börja om från början. Och det har i alla fall aldrig jag tid med när jag ska ut... Idag har jag gett mig på en lite sotig festmake. Sotade ögon tycker jag är jätte snyggt, men tyvärr det jag är minst duktig på att göra! Det är lättare med en skugga som inte är helt svart, så därför övar jag med denna som är något ljusare. Den är dock ganska mycket mörkare än bilderna förteller.

Detta har jag använt:
Concealer mot mörka ringar från The Body shop nr:LT01, under ögat och i ögonvrån.
Glittrig skugga från Maybelline "Roller color" i färgen Spin around brown, på hela ögonlocket och upp till ögonbrynet.
Ögonskugga från Lancome "Color focus" nr: 131, (grågrön med guldglitter i), över hela locket och även under ögat och lite i ögonvrån.
Kohlpenna från nåt Noname-märke (från Tyskland), innanför undre och övre fransraden och som eyeliner längst hela övre locket.
Min
nya svarta mascara från Helena Rubenstein "Lash Queen", på övre och undre fransarna.

Det blev endel suddande och skuggande, men jag är rätt nöjd.
Vad tycks?

Dagens outfit

Dagens outfit

Idag ska jag fortsätta med alla de där
grejerna jag skulle göra innan det bär av till Stockholm. Näst på tur står garderobsrensningen... Men den måste jag ladda lite för, det är ju inte helt lätt att slänga!  Ska hälla ut allt på vardagsrumsgolvet och ta varje plagg för sig. Det blir en stor kopp te och bra musik på hög volym, så kanske i alla fall något hamnar i stora svarta kassen...

Outfiten idag är lite småslapp (måste ha det bekvämt när jag ska gräva runt på golvet):

Lite baggy-jeans från Michiko Koshino
Grått linne med flätade band från H&M
Svartvit kofta från H&M


Hundens hämnd...

Min vovve -soffpotatisen!

Johanna, hade en så söt bild på en vovve igår, och då kom jag att tänka på min lilla älskling!
Ludwig eller "Ludde" är min hund, men han bor hos mina föräldrar. Hade gärna tagit honom med mig när jag flyttade men han börjar bli så gammal, så det hade blivit en så stor omställning för honom plus att han nog inte klarat av att springa i trapporna upp till lägenheten varje dag. Han är i alla fall här på besök så ofta han kan och sover över här ibland!
Han vet dock om att han inte får vara i vår vita soffa, vilket han brukar följa. Men när vi tapetserade och målade om i vårt sovrum fick han inte vara med oss därinne eftersom det var fullt med färg och grejer på golvet. Detta uppskattades inte! Han är så sällskapssjuk! När jag efter ett tag kommer ut ur sovrummet hittar jag honom såhär... Sovandes i vad, om inte vår vita soffa! Hans hämnd antar jag, men han såg ganska skamsen ut när jag väckte honom... :)

Jag och Ludwig önskar i alla fall er alla en GLAD PÅSK!


(Appropå hundar, hur söta va inte de här...?)

Äntligen påsklov! (eller?)

Så var det äntligen påsklov då, eller imorgon i alla fall, har jobbat hela helgen... Ska bli så skönt! Och eftersom pojkvännen oxå är ledig ett par extra dagar passar vi på att åka till Stockholm och hälsa på hans föräldrar och syster. I vanliga fall åker vi upp över en helg och det går ju så himla snabbt! Ska bli riktigt kul, hur som helst. Sist vi va uppe åkte vi långfärsskridskor (kul, men jobbigt!) och nu ska vi åka och klättra på nåt ställe... Så blir det som vanligt massa god mat och vin på kvällarna oxå, så mysigt! Pojkvännens syster fick en Libanesisk kokbok av mig i födelsedagspresent, så hon har lovat att bjuda på nåt ur den...
Självklart ska jag oxå hinna med att shoppa, shoppa, shoppa! :)

Nu till det tråkiga dock... Innan jag åka till Stockholm har jag bestämt mig för att jag måste göra vissa saker:

- Rensa garderoben! Inget nytt får komma in förän allt gammalt åkt ut!
- Tvätta! Har högar av tvätt eftersom jag inte orkat innan, jag är nämligen tvättansvarig medan pojkvännen är dammsugningsansvarig :)
- Räkna ikapp i skolan! Missade ju lite när jag va sjuk nu i veckan...
- Fixa vårt nya soffbord! Vi har fått en glasskiva och pappa har gjort rostfria ben, vilket ska sättas ihop. Har stått bakom soffan jag vet inte hur länge nu...
- Göra klart albumet till pojkvännens lillebror! Min 20-års present till honom var nämligen ett album jag fixat med massa bilder från hans student. Men han fick inte ta hem det eftersom det inte va färdigt.
- Träna!
- Nåt mer säkert som jag glömt bort nu...!

Imorgon kl. 9 sätter jag igång med tvätten...


Välgjort Nivea!

När jag va i stan i fredags var jag på jakt efter den här omtalade produkten från Dove. Det visade sig dock att jag inte var den enda. Slut överallt! *grrr* Men när jag knatade in på H&M såg jag att Nivea hade en liknande produkt. Den var dessutom på annons för tillfället och betydligt billigare än Dove´s. Jag tog två...
Hur som helst var poängen att jag tack vare detta köp surfade in på Niveas hemsida. Där har de massa bra make-up tips och dessutom en jätte rolig makeupstudio! Man väljer ett ansikte och sen kan man sminka det med deras produkter. Jag födrev nog en halvtimme där :) Gå in här, scrolla ner till en ruta där det står "Make-up studio...". Visserligen är inte jag så jätteförtjust i Niveas smink, men sidan ska de ha beröm för!

Dålig kundtjänst!

Dålig kundtjänst!

Jag köpte de
här trosorna för ett tag sen, och då såg jag i en broshyr att det fanns en bh till. Men den hade de inte i butiken i fråga, så då tänkte jag att jag kunde beställa den från hemsidan. Men där hittade jag inte heller den, så jag mailade kundtjänst och frågade. Fick ett, vad jag upplevde, snorkigt svar om att den nog inte skulle komma till Sverige. Då mailade jag igen och frågade om jag kunde beställa från någon utländsk sida, men det trodde hon inte heller. Nä, nä tänkte jag, då blir det väl ingen bh till då...
Blev därför ganska förvånad när jag sprang på den hos Cubus idag, med 25% rabatt dessutom! Dom hade haft den i ca 1 månad oxå sa en tjej där, dvs innan det jag frågade Sloggis kundtjänst. Dålig service, tycker jag!
Men men, nu fick jag iaf min bh, som är superskön. Gillar verkligen Sloggis nya underkläder, speciellt de här trosorna och de här, samt den här bh:n.
Så lite skärpning på kundtjänst tack!

Intelligenstest

"15 rätt. Du har möjlighet att klara Mensas inträdesprov."

Mitt resultat på
Expressens intelligenstest. Jag är rätt nöjd, fast det va ganska många som fått 15 rätt såg jag sen, 14%. 7% hade alla rätt, det är bra. Jag gillar såna här grejer, lite matte i det lixom, och jag gillar ju matte. Kanske skulle ge sig på ett Mensa test ändå. Lite som en kul grej.
Man kan även pröva sin förmåga i två testprov på Mensas sida. Ett lite lättare och ett lite svårare. Vill man sen ge sig på the real thing kan man anmäla sig här. Det kostar dock 300:-


Tips sökes...!

Tips sökes...!

Den här mascaran sjunger på sista refrängen nu. Jag älskar den, men har bestämt mig för att prova en annan variant (hört flera som blivit allergiska). Den här veckan har jag 10% på en vara från Kicks så då tänkte jag att jag skulle passa på.
Därför skulle jag vara enormt tacksam för tips!
Budget, lyx eller märke spelar ingen roll.
Tack på förhand!

Dagens make

Dagens make

Testade vaselin på ögonlocken efter tips av
Jemma Kidd... Ser lite väl glansigt ut på bilderna, men det blev helt okej. Fast jag tror nog jag tog lite för mycket först för efter en stund började det "glida ner" på sidan av ögonen.. Kanske inte va så bra idé att ha ögonskugga under heller, den blev lite smetig!

Foundation - Lumene
Puder - Borstade lite i.d. foundation över..
Bronzer - i.d.
Rouge - Gucci
Skugga - Isadora Eye shadow quartet nr.26 Golden Rainbow (den gula)
Highlighter - Klöver vaselin
Mascara - Diorshow

Dagens outfit

Dagens outfit

Igår var pojkvännen tvungen att åka och lämna en maskin i Danmark. Fast först va han tvungen att åka upp till Göteborg och hämta den. Då åkte jag med, fast jag hoppade av i Kungsbacka på Freeport medan han åkte och lastade på maskinen... Då fyndade jag 4 muggar, från Filippa K, för 69:- styck. Hade redan 4 som priset varit betydligt högre på... Och även den här tröjan för 399:- som tidigare kostat 799:-. Typisk Therése tröja...

Regn och slask ute= myspys inne...
Ljusblåtröja med lila stora knappar - Boomerang
Jeans med rosa sömmar - Blue cult


Shakira, Pink och Eric Gadd!

Inte mina favoriter egentligen... Men jag måste säga att deras nya singlar är mina favoriter för tillfället! Eric Gadd speciellt har jag haft svårt för innan, men men!

I följande ordning:
Shakira - Hips don´t lie (som är högsta nykomling på
Sverige Top 40)
Eric Gadd - (vet inte ens vad den heter!)
Pink - Stupid girls

Kommer visserligen tröttna på de här låtarna fortare än kvickt som vanligt, men just nu är de riktigt bra!

Holografisk skugga

Såg den här intressanta skuggan på Isadoras hemsida. Har inte sett den i butik... Jag gillar Isadoras skuggor, billiga och många fina färger. Sitter helt okej oxå tycker jag. Jag har dock ingen cremeskugga av dem, ännu. Kanske ska ta och testa denna då, verkar lite rolig...


Dagens make

Dagens make

Sminkningen ligger fortfarande på sparlåga...
idag endast mascara.
Diorshow.

Dagens outfit

Dagens outfit

Inte riktigt bra idag heller... men jag kände att jag behövde ha "vanliga" kläder på mig iaf.

Linne - H&M
Kofta - Gina Tricot
Jeans - Filippa K med lite högre midja
Halsband -
arvegodset

Så kallad sminkskola...

Haha....! Sprang på den här roliga sidan! Håll med om att resultatet verkligen är überchict!

Vårstäda sminkväskan...

64954-26

Precis som garderoben behöver sminkväskan en storstädning två gånger om året! Vår och höst tycker jag är bäst eftersom det brukar vara då man brukar vara som mest sugen på nytt, precis som med kläder!
Igen vill väl ha gammalt smink som är fullt med smuts och bakterier... Släng om ditt smink inte håller sig inom gränserna nedan!

Mascara - Bör man inte ha mer än 4-6 månader. Här samlas mänder av bakterier så byt hellre förr än senare.
Foundation - Håller cirka ett år om den är vattenbaserad, lite längre om den är oljebaserad.
Concealer - Ungefär ett år, lite längre om det är en penna och du vässar ofta.
Puder - Håller tills det tar slut om du är noga med vad du stoppar i det.
Rouge - Puderrouge tills det tar slut (se puder), cremerouge ungefär två år.
Ögonskugga - Cremeskugga ca två år, om du inte petat väldigt mycket i den med fingrarna, puderskugga tills den tar slut.
Eyeliner - Flytande håller ett halvår, penna två år -vässa ofta!
Läppstift - Ungefär två år, längre om du applicerar med pensel.
Läppglans - Upp till ett år.
Svampar&borstar - Tvätta helst din svamp varje dag och byt ut en gång i månaden. Tvätta dina borstar en gång i veckan med shampoo.

Generellt sätt kan man tänka på att vässa pennor ofta och att undvika fingrar och smutsiga borstar/svampar i ditt smink!

Om du inte orkar lägga allt detta på minnet, använd ögon och näsa! Har konsistensen ändrats eller luktar det konstigt, släng meddetsamma!

Sjukis...

Vaknade imorse med ont i halsen och värk i hela kroppen... *suck* Hatar att vara sjuk! Massa läxor har jag såklart oxå som jag inte orkar ta tag i idag. Ska bädda ner mig i soffan med nya Potter-rullen..
Så idag blir det inte heller nån make (måste skärpa mig sen) eller nån outfit (ser för j-vlig ut). Kanske ska orka göra mig en kladdkaka till dock.. :)


Baka, baka liten kaka...

Baka, baka liten kaka...

Eftersom pojkvännen har varit iväg och jobbat hela helgen och kommer hem ikväll tänkte jag överraska honom med en liten kaka! (okej då, det är för att jag är så fruktansvärt sugen oxå...)
Har smakat diverse kladdkakor men det här är min solklara favorit, tagen ur mammas receptbok, dagen till ära är den även pyntad med floursocker (pajade lite i kanten, syns det?).

Här följer receptet för kaksugna:

2 ägg
3 dl socker
4 msk kakao
½ krm salt
1½ dl mjöl
100g margarin

Ställ ugnen på 150 grader.
Vispa ägg och socker lätt.
Blanda ner kakao, salt och mjöl.
Smält margarinet, tag lite att smörja formen med och blanda ner resten i smeten.
Grädda i ca 25 min, eller efter tycke, i mitten av ugnen.
(Jag vill ha min riktigt kladdig så då räcker 20 min)

Hoppas han blir glad!
Tror ni det märks om jag smakar lite i kanten...

Dagens make

Dagens make

Eftersom det som sagt är mysdag idag så är den även sminklös! Bra för ansiktet att slippa det ibland...
Jag bjuder istället på den make jag hade kunnat tänka mig idag... Gul skugga, ytterst lite mascara, lite rouge och korallfärgade läppar. Vårigt, enkelt och snyggt!

Bilden är tagen ur
Hairstyle and Beauty nr. 3 2006


Dagens outfit

Dagens outfit

Mysdag idag!

Byxor -
Ellos
T-shirt - Pojkvännens


Infall..

Infall..

Fick ett infall igår kl 22. Fick en faslig lust att gå ut och springa. Gudarna vet att jag inte får såna infall ofta, så det var bara att passa på! Så jag pälsade på mig i mysbyxor, underställs tröja, regn&vindtät jacka och stora fula tummevantar och gav mig ut. (Snap on reflexer oxå givetvis, det va ju mörkt!) Regnade gjorde det oxå, fast det var bara skönt... Rundan blev dock inte så lång, 30 min.
Sen blev jag med ens min vanliga soffpotatis igen och bäddade ner mig i soffan och kollade på "
I hennes skor". Den va ganska bra...

Mitt favvishalsband!

Mitt favvishalsband!

Läste på
Eleonores sida (igen) om fina smycken från Madebyme. Jag gillade Like A Swim?, Citrine & Me och To Morrow.
Men mitt absoluta favoritsmycke för tillfället är halsbandet på bilden. Berlocken var min mormors, som sen gav den till min mamma, som gav den till mig. Och självklart ska jag oxå ge den vidare. Har hängt den i en lång kedja nu så blir den lite mer modern, samtidigt som den är så traditionell... Älskar den!
Gillar överhuvudtaget när smycken eller andra saker man använder har en personlig historia, de blir mycket vackrare på nåt sätt då..


Lite shopping idag oxå...

Lite shopping idag oxå...

Min första lediga lördag på jag vet inte hur länge... Den spenderades så klart i stan. Pojkvännen var tvungen att åka till Danmark och jobba oxå så vad annars skulle jag roa mig med? :)

Köpte två linnen på
H&M, ett svart-vitt randigt och ett helsvart. Det helsvarta hade jag tänkt gå lös på med sidenband och diverse pärlor så att det blir ett "gå ut" linne!
Sen blev det även en bh från Åhlens som Eleonore bloggade om häromdagen. Har redan en vit som jag tycker jätte mycket om, så den här turkosa med brottarrygg fick snällt följa med hem.
Det blev oxå en highlighter från Make up store, som jag kan använda istället för mitt taffliga försök innan idag... i färgen Milkyway. På MUS hade jag visst 10% studentrabatt oxå, det var ju kul för min skråla kassa!

Dagens make

Dagens make

Köpte ju en vit skugga från
Isadora för ett tag sen.. Wet and Dry stod det. testade jag den dry, idag var det dags för wet. Resultatet kändes lite som vattenfärg, ungefär samma konsistens och ungefär lika dant att måla med! Men det blev verkligen mer intensitet på färgen (vet inte om det syns på bilderna). Det var dock svårt att få snygga kanter, så de fick jag sudda lite sen när det torkat. Blev riktigt bra tycker jag! Testade den även lite på läpparna, som highlighter med ett gloss över, men det blev sådär...

Foundation - Lumene
Puder - Make up store Wonder powder
Bronzpuder - Isadora
Rouge - Nars orgasm
Skugga - Isadora Gleaming eye shadow wet and dry nr.80 white silver
Läppglans - Maybelinne Shiny licious nr.808




Dagens outfit

Dagens outfit

Grå tröja - Benetton
Svart kofta - Benetton
Jeans - Blue Cult (vad tjatigt det här börjar bli, hade faktiskt ett par andra igår..:)
Ringar - Calvin Klein och Kumkum

Och vår(!)jacka i mörkgrönt skinn från Polarn och pyret.