Den gröna

64954-81

Lovade ju att jag skulle visa mina
nya skuggor från Mac. Det här är den första!

Foundation- Lumene (gillar verkligen den)
Rouge- Nars orgasm
Skugga- Mac "Swimming lustre"
Mascara- Max Factor 2000 calorie

Visst framhäver den gröna skuggan ögonfärgen? Like it alot! Fast det va en hemskt dålig pensel jag fick tag i idag när jag skulle lägga på den, så resultatet är ju inte berusande direkt. Den åkte i soptunnan med en gång!

Vill ni ha lite make-up tips gå in och kolla på den här filmen. Riktigt snyggt! Eller kika på de här bilderna för att få inspiration till hur man lägger skuggor och rouge...


Heja Sverige!

Heja Sverige!

Äntligen! Hade min fruktade tenta igår, hur det gick återstår att se. Fick hjärnsläpp, det jag kunnat bäst innan var som bortblåst när jag satt där... *grr* Men men, den som lever...
På väg hem från Lund körde jag iaf inom Väla, och senare Eurostop, för lite uppiggande shopping!

Sverige-tröjor är ju ett måste nu till VM! En till mig och en till M. Min (till höger) är från JC:s barnavdelning och M:s från H&M. Vi ska ha fest på jobbet när Sverige spelar sin första match. (jag och M. jobbar på samma jobb) Sitta kvar i butiken efter stängning och kolla på den största tv:n vi har, grilla på lastkajen och annat töntigt! Men kul! Så då kommer de väl till pass! :)
Från H&M fick ett värmeskyddande mousse oxå följa med, det var på rea, 29:-.

Jag gillar
ju barnavdelningsshopping... Man kan hitta jättefina saker super billigt! På JC hittade jag en jättesöt lilarandig tröja med ficka på bröstet för 89:-. Mysig att bara ha till jeans!

I helgen köpte jag oxå en virkad väska, som jag inte hunnit visa. Passar fint till mina nya skor!

 

Har ni köpt någon VM-tröja?


Nytt halsband!

Nytt halsband!

Jag älskar smycken och accesoarer! Speciellt ringar, och örhängen, och halsband... eller äsch, alltihop! :)
Hur som helst gillar jag speciellt smycken som är lite personliga. Något man gjort själv, något antikt eller något man fått av någon som betyder mycket. För ett
tag sen skrev jag t.ex. om mitt favorit halsband som är ett arvegods från min mormor. Det lilla halsbandet jag har på bilden är en annan favorit, som är en present ifrån M. Det kommer ifrån Evfa Attling och har använts flitigt, funkar till allt! (klicka på bilden nedan för att se bättre bild)

Och nu tror jag bestämt att jag fått ännu ett favorit halsband, dvs det långa på bilden. Min pappas id-bricka som jag äntligen hittat en bra kedja till! På den står min pappas namn och personnummer, gillar det verkligen! (klicka för bättre bild, har dock vänt uppochner på brickan)

Hur ser Era favoritsmycken ut? (Visa gärna i Era bloggar)

 



Sminkets baksida...

Sminkets baksida...

Smink är ju roligt på alla sätt, utom ett. Nämligen när det ska bort! Rengöring är något av det tråkigaste jag vet, men desvärre oxå det viktigaste... Det tråkiga blir dock lite lättare om man har bra produkter.
Här är mina rengöringsfavoriter:

Express eye make-up remover från Sephora. Hur bra som helst, finns dock inte i Sverige, men jag skickar alltid beställning med komisar som ska iväg. Inget gnuggande utan sminket följer snällt med av.
Cleansing mousse från HappyDerm L´oréal. Bästa sminkborttagningen för hela ansiktet! Moussen är skön mot huden och luktar fräscht blommigt. Inte speciellt dyr heller, jag brukar köpa med mig några hem från Gekås där de kostar runt 25:-.
Ansiktsvatten. Jag gillar de här båda, en är med alkohol en utan. Tycker man känner sig renare med alkohol, men det är kanske inte så bra alltid, så därför brukar jag variera. Den med alkohol är L´oréals Pure Zone nr.2, och den andra är L300 ansiktsvatten utan parfym och alkohol.

För att rengöra huden på djupet lägger jag emellanåt en mask. Min favorit är Blue Corn 3-in-1 deep cleansing scrub mask från The Body Shop. Luktar tyvärr inte speciellt gott (påminner om sprit) men resultatet blir hur bra som helst!

En bra kompis vid rengöring är den lilla svampen oxå, tycker jag. Den pelar lite lätt och gör det lättare att få bort makeup:en!

Vad använder ni? Ge mig gärna tips!


Till mamsen!

Till mamsen!

Skulle ju ge min mamma Madebyme-lookalike smyckena jag skrev om
häromdagen. Men det har jag inte tid med såhär innan tentan. Så jag köpte därför en liten present istället. Ett par öronhängen med vita blommor. Vitt är ju trendigt i sommar så min lilla mamma kommer bli så chic så! ;)
Världens sötaste ask fick jag dem i oxå, fast jag fick tjata till mig den av den sura tanten i kassan. Det står i deras reklamblad "Om du köper ett smycke till din mor får du denna ask på köpet", fast de här öronhängena tillhörde accesoarerna. Men smycke som smycke, eller hur!? Annars får dom ju skriva det...
Hur som helst, jag tror hon kommer gilla dem!

Vad har ni köpt till Era mammor i morsdagspresent?


Den fulaste...

Den fulaste... 

...sminkväskan vågar jag nog påsta att jag äger. Modeskytts Johanna frågade igår hur vi förvarar vårt smink, och jag har tidigare vägrat visa min hemska väska, men I give in. Så här har ni den! I diverse bruna nyanser och med texten "KPA pension" på *urk*.
Jag hatar den över allt annat men den är lagom stor och har massor av bra fack. Den var tänkt att vara tillfällig, men på något underligt vis har den fått stanna kvar i min ägo! Jag köpte en ny för inte så länge sen, men den va tyvärr för liten och agerar därför endast mini-sminkväska i handväskan.

Nu har jag dock bestämt att den här otroligt fula saken har gjort sitt (inte en dag för tidigt!) och ber därför om Er hjälp att hitta en ny! Den ska vara såpass stor att en normalstor puderborste får plats på längden och gärna med massa bra fack!

Tips mottages vänligast! :)


Tipsigt!

"Man ska inte vara rädd för att använda färg i sin makeup. Och glöm alla regler och tabun du hört om tidigare, att makeupen ska ta upp ögats färg eller liknande. Det är bara trams. Bryt mot de här reglerna och låt ditt humör styra i stället. Välj makeupen med ögat. Gillar du en färg så använd den" -Eddie Funkhouser

Kunde inte ha sagt det bättre själv! Jag älskar ögonskuggor i alla dess färger (har någon missat det vid det här laget? :) och tycker inte heller att det spelar någon roll vilken färg man har. Trivs man i färgen och har lagt den snyggt så passar man i vad som helst!

Fler sminktips från Eddie Funkhouser:
"*Satsa mycket på basen. En bra foundation är a och o innan du börjar med makeupen.
*Grunda med en ögonprimer eller en lätt concealer under ögonskuggan så fäster den bättre.
*Definiera ögongloben med en mörkare hudfärgad skugga så att du ser ögats konturer bättre.
*Har du brett mellan ögonen så lägg en mörkare färg i den inre ögonvrån.
*Använd svart mascara som grund och dutta på färgad mascara på franstopparna.
*
Har du tätt mellan ögonen, lägg en ljus skugga i inre ögonvrån och en mörkare i yttre."



Fynd från huvudstaden!

Fynd från huvudstaden!

Givetvis kom jag inte tomhänt hem ifrån Sockholm. Det blev en tur på
IKEA i lördags, då M:s lillbror precis flyttat och behövde allt från durkslag till badrumsmatta. Jag och M. fick naturligtvis oxå med oss en hel del. (går det att gå på IKEA och komma ut utan något alls?) Men det blev mest lite småsaker som tex nya skärbrädor (blir ju så äckliga efter ett tag), men de gör ju inte sig så bra på bild :)
Igår blev det en snabbis på stan, va ju tvungen att handla ögonskuggor! Och på vägen hem blev det även ett quickstop på Barkaby outlet. Det blev inte lika mycket som vid förra Stockholmsvisiten, men ändå tillräckligt mycket för att göra mig luspank! Fast det är ju löning om två dagar! :)
Detta fick jag i alla fall med mig hem:

Lite av det från IKEA:
Fladdermus-gosedjur som min lilla Ludwig ska få i 11-års present. Han älskar gosedjur, fast man behöver köpa nya med jämna mellanrum eftersom han käkar upp dem!
Underlägg i rostfritt som passar fint till det nya bordet.
Skålar som oxå passar bra till bordet! Vi har den stora skålen i samma serie oxå.
Kaffepress -har bestämt att jag ska lära mig dricka kaffe. Tog en latte macciato(?) på Barkis som va helt okej! (fast det är ju typ bara mjölk, men ändå!:)

Från Barkaby:
Rosa stuprörsjeans från Filippa K. Vet inte hur mycket jag kommer använda dem, men de kostade bara 100 pix så what the h...
Vit jätte väska oxå från Filippa K. Bra att han till skolan, stranden eller träningen. Klicka på bilden nedan för att se större bild.
Bikinitrosor från Triumph. Köpte en bikini från björn borgs provkollektion förra året, och jag älskar överdelen, men trosorna är jätte breda, jätte fula och jätte förstora. Nu hittade jag dessa som är i samma färg, perfekt!

Parfymen Lacoste touch of pink är en present från M:s moster som köpt med sig den från Saudi (där de bor). Har redan deon så det va oxå perfekt!

Och sedan, såklart, skuggorna från Mac! Hade bara tänkt köpa två, men en till råkade slinka med...
"Swimming lustre"- en grön skugga med mycket skimmer/glitter i. Jätte cool till blå ögon!
"Coppering veluxe pearl"- röd skimrande kopparfärg. M. gillade den, blir nog riktigt fin när man är brun. "Surreal frost"- blågrön skugga med mycket blänk och skimmer i guld. Supersnygg! Klicka på bilden nedan för att se färgerna bättre!

 




Off to the capital...

Som jag nämt ett par gånger så ska jag till Stockholm över helgen. Ska åka alldeles strax, så fort M. kommer hem från jobbet. Det ska shoppas Mac-skuggor, som jag tjatat om, och så ska vi gå och lyssna på den här killen när han spelar på hovet på söndag. Ska bli mycket trevligt alltihop! :)
Ska bli väldigt kul att träffa "svärfamiljen" oxå, det är alltid mysigt. Men tyvärr har de sååå seg uppkoppling (möjligtvis världens sämsta!:) så bloggandet kommer att vara sparsamt, tyvärr. Men jag är tebax på måndag!
Så länge lämnar jag er med en gåta, sådär helt appropå ;)

I ett rum med en dörr och utan fönster finns tre glödlampor. Utanför finns tre strömbrytare som var och en hör till en av glödlamporna. Din uppgift är att ta reda på vilken strömbrytare som går till vilken lampa, men du får bara öppna dörren en gång. Hur gör du?
(Dörren får givetvis inte vara öppen, och den är helt ljustät.)

Trevlig helg!


Copycat

Copycat

Efter skolan idag hade jag lite tid över innan tåget hem gick. Då passade jag på att springa inom min favvis butik i Lund. Nämligen
John Sandströms ramaffär! Det är mycket roligare än vad det låter, jag lovar... :)
Bara en liten del av affären är ramaffär, sen är det massa pyssel grejer ala Panduro. De har bl.a. ett gigantiskt sortiment av pärlor. Och jag blev så himla pysselsugen efter jag varit inne på den här tjejens blogg och kollat in hennes fina grejer! Mitt pysslande får dock vänta till efter min tenta den 29 (huu!), har massor kvar att plugga, men handla kan man ju alltid göra! :)

Jag hade tänkt göra ett halsband med tillhörande örhängen och har blivit väldigt inspirerad av Madebyme smyckena som det pratas mycket om lite här och var. Så det kommer bli något i den stilen. En uppsättning till mig och en till mamsen! Halsband med tre stenar och en liten bricka där det står "made for you", och örhängen med en sten och ett litet silverrör på! (Jag vet, jag är en sån copycat... :)
Återkommer med resultat senare...

Vad tror ni?

Den andra Mac-skuggan...

Den andra Mac-skuggan...

Tror inte jag visat min andra Mac-skugga på någon gång... Jag köpte ju två sist jag va i Stockholm (blir fler i helgen :) Den rosa såg ni ju
häromdagen, så idag när jag sminkade mig tänkte jag att det fick bli denna så ni får se den med.
Ögonskuggan är alltså Macs "Gleam lustre", som är lite guld-röd, och mascaran är Helena Rubensteins Lash queen.
Ni får ursäkta spindelbenen(!), hade brådis i morse och sminkade mig på tåget kl. 06.30. Det var guppigt och jag va trött... Observera att jag la på skuggan vid samma tid, och den här bilden är tagen nu när jag kom hem vid 3-tiden. Sitter super!


Beställning från Pulpstore!

Damn, vad arg jag blir när bloggen hänger sig! Har försökt komma in här halva kvällen...!

Hur som helst...
La in en beställning från
Pulpstore precis. Fast jag har inte riktigt råd med det egentligen... Ska till Stockholm i helgen oxå, och därifrån brukar jag ju inte komma tomhänt heller. Fast sen så behöver man ju inte betala fakturan förän om 14 dagar, och då har jag ju fått lön. Och sen fyller jag år snart med, då måste man ju köpa en present till sig själv! Iaf jag! Det va inte så dyra grejer heller för den delen.
Så, nu har jag rättfärdigat det köpet... :)

Jag köpte iaf ett rouge från Jelly Pong Pong, en mascara från Eyeko och ett gloss, oxå från Eyeko. Ska bli roligt och testa när de kommer, har inte provat något av det tidigare! (Och ja, jag har blivit lite påverkad av Eleonore... :)
Kan knappt bärga mig tills de kommer! Tycker det e så kul att komma hem till roliga saker i brevlådan! :)

Nyheter

När jag snurfade runt på Max Factors sida till förra inlägget hittade jag två nyheter jag inte sett i butik än.
Ett tvådelat läppstift/gloss som kanske hade vatt nåt, eventuellt i färgen Coral Cristall nu till sommaren... Och en ny ögonskuggspalett vars färger går att använda med både torr och våt pensel. Jag gillar färgen Queen Bee...
Får bestämt hålla ögonen på Max Factor hyllan ett tag framöver... :)

Budget vs. Lyx

Budget vs. Lyx

För ett tag sen bad jag om
mascaratips, och bland alla tips jag fick fanns dessa två.
Max Factor 2000 calorie   och
Helena Rubenstein Lash Queen
Jag använder mest svart mascara så lyxvarianten är därför i svart medan budget varianten är i mörkbrun. Fast det är ingen större skillnad på färgerna tycker jag. Men det finns dock andra skillnder på de båda:

2000 calorie: Mycket bra budgetmascara, och jag blev positivt förvånad av den! Brukar nästan aldrig köra på budget vad gäller mascara då jag haft så fruktansvärt dåliga erfarenheter... fransarna blir ofta stela och den smular sig under dagen. Men det har jag inte varit med om, på samma sätt, med denna. Förvisso blir inte fransarna lika naturligt mjuka som med en dyrare mascara, men ändå helt okej! Den sitter oxå helt okej. Den får minus för att den lätt sätter sig under ögat om man svettats mycket eller tagit en liten tupplur. Och trots bra makeup-remover får man gnugga bort den...

Lash queen: Helt klart en av de bättre mascarorna jag använt, fransarna blir långa och får fin volym utan att de kladdar ihop. Fransarna är nästan lika mjuka och fina som när man inte har nåt smink alls, precis som man förväntar sig av en dyr mascara. Borsten är helt okej och den sitter hur bra som helst. Rinner inte så fort man får vatten/svett i ögonen men är ändå lätt att ta bort när man vill det. Tyvärr tycker jag dock inte att den når riktigt upp till min favorit Diorshow... som både har bättre borste och är lättare att få snyggt. Men det är väl personligt antar jag. Den här mascaran är oxå lite dyrare än övriga "lyx-mascaror", iofs bara runt 30-40:- dyrare, men jag tycker ändå inte att de kronorna är motiverade. Mascaran är jättebra, men inte märkvärdigt bättre än någon annan i den prisklassen..

Slutligen:
2000 calorie är en bra budget mascara som jag kan rekommendera varmt om man inte vill spendera en massa pengar. Men den är inget revolutionerande...
Lash queen är en väldigt bra mascara och jag gillar den mycket. Men inte så mycket att jag kommer köpa en ny när den tar slut.
Personligen hade jag dock alla gånger valt en lyx-mascara över en budget...

Hurra!

Hurra!

Över 1000 unika besökare har det varit på min blogg nu! Så himla roligt! :)
Tack alla Ni som läser mina små inlägg! Hoppas Ni gillar det jag skriver och fortsätter besöka min blogg! Utan Er hade det inte varit hälften så kul att skriva av sig här...

Blommor åt folket från mig!
Kramar Therése


Gårdagens kvällsmake!

64954-62

Sena som vanligt va vi igår när vi skulle ut, så jag hann ju inte lägga upp maken...
Här kommer den iaf:

Foundation: Lumene
Solpuder: Elizabeth Arden
Ögonbrynsfärg: Make up store
Ögonskugga: Mac "Swish frost"
Kajal & Eyeliner: Noname svart
Mascara: Helena Rubenstein Lash queen

Skuggan ser lite mesig ut på bilderna men det är ganska bra tryck i den färgen i verkligheten...
Vad tycks?


Dagens shopping

Dagens shopping

Hålla i pengarna, vad är det?!
Jag skulle ju köpa krämen, men lite annat följde med hem oxå...

*Krämen skall som sagt testas, och jag hoppas f-n den funkar 120 pix hade jag annars kunnat få ett sött linne för. Vi får se...
*En duschcreme med massagekulor fick det oxå bli. Ska man så ska man, groparna ska bort!
*Inpackning som var på extrapris för klubbmedlemmar. Läste i
VR att Ebba tyckte den va bra, så jag testar den oxå...
*En brun mascara, tror det va den här Johanna tipsade om när jag behövde hjälp.. Köpte ju en ny för inte så länge sen men jag ville ha en brun oxå, som jag kan ha nån gång ibland. Därför fick det bli en budget, brukar inte köra budget på just mascaror annars. Jag va nära att köpa en ögonskugga istället, men jag tog mig i kragen... ;)
*Sen blev det två tygklädda diadem från Cubus oxå för 30 pix/styck. Ett svart och ett prickigt. Breda och härliga.



Outfiten på stan

Outfiten på stan  64954-60

Såhär såg jag ut när jag gick på stan idag (eller försökte gå i alla fall:)
Bra att man kan kombinera fotograferingen med telefonprat... :)

Otvättade stuprörsjeans från Cheap Monday
Grått linne från H&M
Benvit tröja med massa brodyr från Indiska (fynd! halva reapriset 75:-)
Virkade skor från Skopunkten (nya! fast jag har glömt visa dem innan!)

Lägg märke till hur jag matchat tröjans brodyr och skorna, riktigt stolt över det faktiskt... haha ;)
En smula kall var dock outfiten, hade ingen jacka, vart tog värmen vägen? :(



Celluliter...

Jag undrar om den här krämen fungerar. Jag är så himla nipprig när det kommer till celluliter och ser jag minsta grop får jag panik! Och nu måste jag tyvärr erkänna att jag skymtar mer än en... Så jag tänkte att jag skulle testa den. Upptill min träning vill säga, för det är väl det som är bästa "botemedlet"!
Och appropå träning har jag idag täningsvärk i varenda muskelgrupp i kroppen, kommer gå som en flodhäst inne i stan vill säga. Så ser någon Halmstadbo en tjej i stan idag som ser ut som hon gjort i byxorna -its me! :)

För ett tag sen skrev jag om den här skuggan från Isadora, och att jag skulle vilja testa den. Men jag kan inte hitta den i nån butik alls... Det är ingen nyhet heller så det borde ju inte vara så att de inte hunnit få in den. Om nån ser den kan ni väl meddela mig? :)
Hade velat testa, den kan ju inte vara speciellt dyr...

Återkommer senare idag med bla. en festmake då det är utgång(light) ikväll!
Ha en bra dag!

Jag längtar...

...tills det här släpps!
Jag bara måste köpa en när de kommer, som det Nintendo-fan man är! Tur att man jobbar på ett försäljnigsställe så man kan lägga undan en... :) De lär försvinna snabbt!
Jag tror att det kommer bli hur bra som helst! Och med de nya revolutionerande handkontrollerna blir det mer fysiskt oxå. Nästan så man kan hoppa över att gå till gymmet och bara sitta hemma och spela... *Jihuu*
Jag vill ha det här spelet, eller det här, eller rent av båda två... :)
Me ♥ Mario = Sant

Tänk vad mycket som förändrats sen man satt och spelade Zelda, Super Mario 1 och Megaman på sitt Nintendo NES! Fast det är fortfarande kul oxå i och för sig! :)

Säkerhet

Läste på Ytligheter om bloggarnas kamp för barns rätt till säkerhet.
En bloggare som heter
Elisabeth startade kampanjen. Genom att sätta en säkerhetsnål på tröjan/jackan visar man att man inte accepterar våld mot barn.
En säkerhetsnål kommer i alla fall att fästas på min jacka...
Läs mer här.


                                                     64954-58


Usch och fy!

Jag bara måste få klaga lite...
Men vem i hela friden har godkännt att man får förstöra en låt på det här sättet?
Finns det någon sämre låt?
Tycker inte om Shirley Clamp.
Och vad menas egentligen med att "när kärleken föds har den inget namn"? What?

Har inte träffat nån som gillar den låten...
Säg gärna emot om ni tycker jag har fel...! :)

Dagens make

Dagens make

Jag kör på strandlooken fullt ut idag...
Ingen foundation, bara lite solpuder, enkel skugga, mascara och lite gloss.
Ni får ursäkta de dåliga bilderna, maken syns inte så bra...

Solpuder - Elizabeth Arden medium (japp, det blev
pudret istället för skuggorna:)
Skugga - Clinique nr.01 double date
Mascara  - Diorshow (snart slut!)
Gloss - Nivea Beauté Volume shine nr.08

Glosset och skuggan är presenter från min kompis F. vars syster jobbar på Kicks. Hon får därför massa saker, provförpackningar och liknande, som hon aldrig hinner använda. Men jag tackar inte nej... :)


Dagens outfit

Dagens outfit

Det va ett tag sen jag visade någon outfit, så jag tyckte det va dax nu.
Idag är det slapp, skön och sval stil som gäller... Billig oxå för den delen :)

Linnebyxor - Lindex
Vitt ribbat linne -
Ellos
Halsband med stor vit cirkel - Topshop
Armbandskedja med hjärtberlock - Ragazza

Jag bjuder även på en bild av dagens frisyr som är utsläppt strandrufs! :)


Lång lista...

Hittade den här hos Sakura. Lite barnslig, men ganska kul...
Kopiera gärna och svara i er blogg... Man är alltid nyfiken på andra... :)

Jag har:
(x) varit kär
( ) blivit dumpad
( ) fått sparken
( ) varit i knytnävsslagsmål
(x) rymt hemifrån
( ) haft känslor för någon som inte känt samma sak
(x) blivit arresterad
(x) börjat gråta av en film
(x) börjat gråta av en låt
(x) hånglat med en främling
( ) gått på en blinddejt
(x) ljugit för en kompis
(x) köpt ny mobil senaste halvåret
( ) somnat helt blodig
( ) varit kär i en lärare
(x) skolkat
( ) sett någon dö
(x) varit kär i en av mina internetkompisar
( ) varit i Kanada
( ) varit i Mexiko
(x) flygit
(x) druckit en god drink
(x) haft sex med någon som somnat efteråt
(x) druckit en äcklig drink
(x) gått hem från stan klockan fem på natten
( ) spytt i en bar
( ) sett en del av dig själv brinna
(x) ätit sushi
( ) varit kär i någon av samma kön
(x) varit nykter när alla andra varit fulla
(x) åkt snowboard
( ) crowdsurfat under en konsert
( ) varit i ett våldsamt förhållande
(x) tagit smärtstillande
(x) älskar eller saknar någon just nu
(x) legat på rygg och sett molnen flyga förbi
( ) haft sex med någon av samma kön
(x) gjort en snöängel
( ) haft ett te-party
( ) ljugit om din sexuella läggning
(x) byggt en avancerat snö figur
(x) byggt ett sandslott
(x) hoppat i en vattenpöl
(x) drömt om att bli våldtagen (på ett negativt sätt alltså)
(x) lekt uppklädd
(x) bett någon köpa ut cigg/snus
(x) hoppat i en lövhög
(x) åkt släde
(x) fuskat när du spelat spel
(x) köpt något totalt idiotiskt
( ) åkt dit för att ha tagit tjack
( ) varit nära på att åka dit för att ha tagit tjack
(x) varit ensam
(x) somnat i skolan/på jobbet
(x) använt ett falskt id
(x) skrikit åt en lärare
(x) tittat på en solnedgång
( ) varit med i en jordbävning
(x) varit vaken 3 nätter i sträck
(x) rört en orm
(x) sovit under stjärnorna
(x) blivit kittlad
(x) blivit rånad
(x) blivit missförstådd
( ) tagit hand om ett råddjur/en get
(x) ätit något som fått dig att spy
(x) spytt självmant
(x) vunnit en tävling
( ) fotat några som haft sex
(x) gått mot rött
( ) blivit avstängd från skolan
(x) varit i en bilolycka
(x) haft kramp
(x) svimmat av ren utmattning
(x) känt dig utstött
( ) ätit ett helt glasspaket på en natt
(x) dansat i månljus
(x) hatat ditt utseende
(x) varit vittne till ett brott
(x) ifrågasatt ditt hjärta
( ) Varit besatt av post-it lappar
(x) gått barfota i lera och pressat leran mellan tårna
(x) varit vilse
(x) varit på andra sidan landet
(x) varit otrogen
( ) varit ihop med någon som varit otrogen mer än 5 ggr
( ) blivit tillfrågad att ha sex med någon för pengar
( ) haft sex med någon för pengar
(x) simmat i havet
(x) känt som om du håller på att dö
(x) gråtit dig själv till sömns
(x) lekt polis och rånare
(x) sjungit karaoke
( ) betalat för mat med bara mynt
(x) gjort något mot dig själv som du inte borde gjort
(x) busringt
( ) legat i en vattenpöl mitt på natten
( ) försökt begå självmord
(x) pekat finger åt någon
(x) fångat en snöflinga på tungan
(x) dansat i regn
( ) skrivit ett brev till tomten
(x) tittat på solnedgången tillsammans med någon du bryr dig om
(x) sårat någon väldigt mycket
( ) gjort upp eld på en strand
( ) skrivit en låttext
( ) varit seriöst besatt av någon
( ) burit hakkors/vita skosnören/bombarjacka i syfte att provocera
( ) sovit på en busshållplats
( ) förstört en fest
(x) åkt rullskridskor
( ) skadat någon väldigt mycket
(x) fått en önskan inslagen
( ) haft sex med en apa
( ) kastat sten på en anka
( ) hoppat från en bro
( ) ätit hund/katt-mat
( ) sagt till en främling att du älskar honom/henne
(x) kysst en spegel
(x) sjungt i duschen
(x) burit en svart klänning
(x) drömt att du gift dig med någon
(x) limmat fast din hand i något
(x) fastnat med tungan i metall
(x) kysst en snusare
(x) genomgått medveten självsvält
( ) kysst en fisk
(x) varit ihop med en tönt
( ) varit ihop med en gangster
(x) låtsats varit full
( ) varit en cheerleader
(x) suttit på ett tak
(x) skrikit så att du inte fått luft
( ) byggt en kärra
(x) pratat i telefon i mer än sex timmar
(x) stannat uppe hela natten
( ) blivit aggressiv under en fylla
( ) jagat någon genom halva stan
(x) inte duschat på en vecka
(x) plockat och ätit ett äpple direkt från trädet
(x) klättrat i träd
(x) haft en träkoja
(x) är rädd för att titta på skräckfilm ensam( eller med någon )
(x) gjort en kriminell handling
( ) tror på spöken (vet ej!)
( ) burit annorlunda kläder i skolan för att höra vad folk säger
( ) köpt underkläder på myrorna
( ) spelat kyckling
(x ) blivit puttad i en pool med kläderna på
(x) blivit tillsagd av en främling att du är het
(x) haft sex hos en kompis
(x) haft sex med en kompis
( ) brutit ett ben
( ) vela döda någon
( ) haft chansen att döda någon
( ) fångat en fisk och sen ätit den
(x) fångat en fjäril
(x) haft en myskompis
(x) skrattat så mycket att du grät
(x) gråtit så mycket att du skrattade
( ) sugit av någon offentligt
(x) fuskat på ett prov
( ) haft en Britney Spears-skiva
(x) glömt någons namn
(x) sovit naken

Ännu en shake!

Ännu en milkshake!

Finns det nåt goare än milkshakes och sånt när det är varmt ute?
Här kommer iaf en going till:

1 banan
½ paket frysta blåbär/hallon (125g)
½ liter mild lättyoughurt vanilj (med den gamla gubben på)

Dela bananen i lite mindre bitar och lägg i en bunke.
Häll i bär och youghurt.
Mixa tills inga bitar finns kvar.
Häll i glas och drick med sugrör!

*mums*

På min balkong...

På min balkong...

Idag sitter jag och pluggar på vår balkong. Hur skönt som helst! (fast det hade varit ännu skönare utan böckerna) Igår va jag och köpte
möblerna som skymtar under alla papper, mycket fina och sköna! :)
Det braiga med vår balkong är att det är sol hela dagen, man får bara vända stolen lite. Man kan både äta frukost och kvällsmat i solen, häärligt! Inget hus som står mitt över heller utan en fin liten view!
Synd bara att det går så oootroligt sakta att få en fin bränna... jag fuskar med bus samtidigt... :)
Jag provade den jag köpte för ett tag sen. Den får plus för att den torkar supersnabbt, men minus för att den luktar ganska mycket. Fin färg iaf, fast jag vet inte om det är pga solen eller bus:en!

I min väska...

I min väska...

Johanna ställde frågan "Finns det något som Ni inte skulle klara er utan, i er väska?" i sin blogg idag. Det här är mitt svar:

Jag har ju bara nödvändiga grejer i min väska (yeah right) så jag skulle inte klara mig utan nåt! Här kommer därför "bas-innehållet" i min väska!
*Spegel
*Min kära mp3 från Asono med skäna hörlurar från Koss
*Hårsnoddar
*Mobilen
*Minst ett läppglans (gärna fler)
*Tuggummi, dessa nya från Extra smakar melon.. mums!
*Plånbok
*Någon slags handcreme
*Mina nycklar med mitt mini usb-minne
*Mitt gameboy, man vet aldrig när man får tråkigt!
*Solglajer med fodral (iaf under soliga dagar)

Nu ställer jag frågan vidare!
Finns det något som Ni inte skulle klara er utan, i er väska?

Allas vårt Apotek!

Jag blir mer och mer allergisk för varje år känns det som.. Det är inte så farligt egentligen, men den här helgen har det ju varit pollen-yra! Ögonkli och rinnande näsa avstår jag gärna ifrån, därför blir det en tur till apoteket idag..
Detta ska inhandlas:
Ögondroppar, annars skulle jag klia ut ögonen på mig själv! 
Näsdroppar, rinnande näsa är aldrig trevligt!
Sen blir det även ett paket sånahär, så jag kan ta mig igenom den kommande veckan. (en gång i månaden blir jag ipren-monster och stoppar i mig ett halvt paket...)
Världens bästa bakfylle-botemedel behövs oxå fyllas på, antalet bakfylledagar är ju proportionellt mot antalet soldagar... :)
Sen hade M. sett nåt munsårsplåster, som man kan ha istället för salva, på nån reklam. Får se om jag hittar det, det verkar ju bra. Fast jag har aldrig haft munsår så jag vet inte...

När det ändå är apotek-snack måste jag tipsa om den här krämen. Superbra som ansiktskräm. Alla hudläkare på KS använder den och är tydligen lena som barnrumpor i ansiktena. Innehåller visst nån bra ingrediens. Billigt oxå! 54 pix för 100g. Vilken annan asiktskräm får man för det...?

Hur löser ni pollen-yran? Några tips?


Hektisk helg...

Hektisk helg...

Oj, vad mycket jag har hunnit med den här helgen! (Dock varken plugg eller bloggande!) Jag har jobbat, käkat middag hos Mams och Paps, gått på bio, suttit på uteserveringarna och druckit drinkar och igår var jag hembjuden till F. och H. på sommarbuffe! H. är kock på Hotel Tylösand och helt otroligt duktig! Jag åt och åt och åt igår :) Helgen inleddes även i fredags med en liten shoppingtur... (iklädd jeans, som sagt :)

Jag har gått i mitt mörkblå velourset, ala juicy, hela vinten men det börjar bli lite hett nu. Nya, svala, myskläder stod därför på inköpslistan. Detta, kanske lite för, söta hittade jag på Kapphals barnavdelning för 200 pix. Vita capribyxor och rosa tublinne med glittriga hundar på! :) Mycket skönt!

Två t-shirts med tryck fick oxå följa med hem ifrån barn-märkesaffären Piraya. (mycket "kids-shopping":) De var på rea, 30 kronor styck, fyndigt tyckte jag! Ska ha dem till skolan till ett par jeans, slappt och gott...

På H&M hittade jag oxå diverse saker...
En oversize-tröja som redan är en favorit för 98:-
Svarta shorts för 98:- med knyt i midjan.
Bikini, 79:-/del, som jag inte bestämt om jag ska ha än. Gillar färgen/mönstret men egetligen skulle jag behöva en bikini som inte har trekantsbh..

Hoppas Ni hade en trevlig pollen-helg!


Hjälp!

Vad har hänt!?
Sååå fint väder idag ju. Så när jag kom hem från skolan tänkte jag byta ut jeansen till mina fina Filippa K capris, som jag haft två somrar nu, och kila in till stan.
Jag kom i dom, men nu kan jag inte andas! Jag visste att jag gått upp lite, men please! Vad har hänt? Jag som har tränat så mycket nu oxå...!
Fy, va trist! Jeansen får åka på igen.
Nu ska jag träna ännu mer bara för det.... *arg*

Monkey nail dryer!

Men hur söt var inte den här då? Inte så dyr heller!
Om jag hade haft en liten mini-tesan att skämma bort hade jag köpt den till henne direkt!

Fast jag undrar hur bra den är egentligen...

Tänk om...

...den här butiken hade funnits i Sverige, eller ännu bättre, i Halmstad.
Oj, vad den hade varit välbesökt av mig då. När jag var inne i en sist fick de dra ut mig därifrån... Hemsidan är hur bra som helst oxå (lätt att fastna där).
Eller vad sägs om det här makeup-setet? Det hade livat upp lite i sminkväskan, locken till ögonskuggorna ser ut som pins! *vill ha!*
Andra skuggor jag kan tänka mig är dessa, denna eller de här från deras eget märke som faktiskt är jättebra. Jag kan även rekommendera den här makeupremovern -den bästa jag provat iaf.
Och appråpå gloss här innan, undrar om den här nya från Dior är bra? Jag gillar Dior.

Det kanske är tur ändå, att butiken inte finns här... :)

Läppglans

När jag va yngre var jag lypsyl-beroende. Jag hade ett lypsyl i varje jackficka, ett i skåpet i skolan, ett i pennskrinet, ett vid sängen osv... Om jag inte hade lypsyl på läpparna at all times så började de göra ont och spricka nästan omedelbart. Då kunde jag sitta en hel lektion eller ett helt tv:program och bara köra lypsylet runt runt på läpparna (mina kompisar tyckte, inte helt omotiverat, att jag var knäpp).
Jag insåg dock inte mitt problem (nu låter jag som en alkis eller nåt:) förän jag följde med mamma och hennes vänninor på en sminkkurs. Kursledaren skulle visa mig hur man la en läppenna och sa innan hon hunnit börja:
-Jaha, här har vi en lypsyl-beroende, inte sant!
Jag fick ett special-läppbalsam som jag succesivt skulle kunna trappa ner på, och fick stränga order om att inte använda mina gamla lypsyl mer.
Idag är jag fri från mitt beroende (hihi), men jag älskar fortfarande känslan av "gojs" på läpparna!

Här listar jag därför mina bästa läppglans:
1. Dior Addict- Ultra gloss
2. Dessert Beauty- Deliciously kissable plumping lip candy
3. Elizabeth Arden- Double Intrigue Lipcolor
4. Britney Spears- Curious (kan man få tag på bara glosset tro?)
5. Estee Lauder- Pure color gloss
6. Maybelline- Shiny Licious fruity gloss

Två gloss som fått mycket uppmärksamhet men som jag har blivit besviken på är de här två. Jag gillar inte när glossen blir för klistriga...

Harry Potter, plugg och några praliner...

Nä, nu får det vara färdigbloggat! (I alla fall tills ikväll)
Ska se till att få lite pluggat oxå, nedräkningen till tentan har nämligen börjat. Idag regnar det oxå, det är bra för då känns det inte lika hårt att sitta inne och plugga. Eftersom den här kursen är så tråkig går det bäst när jag har lite roligare saker i omgivningen. Därför blir det
Harry Potter på tv:n och några chokladpraliner vid sidan av.

Jag är ett obotligt fan av Harry Potter och kan se filmerna om och om igen, och böckerna börjar bli slitna efter allt läsande... Idag fastnade jag dessutom på J.K Rowlings hemsida (författaren till böckerna). Där kan man läsa massa roliga saker och hitta massa gömda saker, om man bara klickar och drar och letar lite... När man hittat nåt får man en belöning i form av borttagen sida ur ngn bok eller så. Men jag hakar upp mig på en sak... "Do not disturb"-dörren. Jag kommer inte in där! Om någon kommer på hur man ska göra, tell me! (man kommer dit genom att klicka på det rosa suddgummit:)

Egentligen får jag inte äta godis på vardagar (oj vad töntigt det lät) men de här pralinerna är från Peter Beier... Vi fick en stooor ask av folket som var här i lördags. Det är mina absoluta favoriter, så vi har gjort ett undantag för dem, man orkar ändå inte äta så många. Klicka på bilden nedan för att avundas godbitarna...:) De vita hjärtanen är superba, likaså de mörka pyramiderna (som inte är med på bilden). Kommer ni till Halmstad bara måste ni besöka denna underbara butik (finns endast denna i Sverige) och köpa några praliner eller äta den här chokladfonduen... *mums*


Fina ringar

Fina ringar

Hittade den här fina ringen i ett reklamblad från Guldfynd. Tycker den är jättesöt, enkel och fin. Den dagen jag förlovar/gifter mig kan jag tänka mig något i den här stilen. Billig var den ju oxå, så i så fall blir M. säkert glad... haha.
Fina ringar överhuvudtaget tycker jag att
Evfa Attling har. De funkar ju oxå alldeles utmärkt som förlovnings/vigsel ringar. Hon skriver ju ofta något "kärleksfullt" på dem. T.ex de här där det står "From here to eternity" på. Eller de här där det står "Pencez de moy", vilket betyder "Tänk på mig".
Fast mina favoriter är nog de här, "Amor vincit omnia" -"Kärleken övervinner allt", eller de här utan någon text.

Hur ser din (blivande) förlovnings/vigsel ring ut?

Det nya bordet...

64954-49

Att fixa mitt soffbord var ju med på min "
att-göra lista" innan jag åkte till Stockholm. Fast jag hann ju inte med att fixa det då. I torsdags iaf, tog jag tag i mig själv, och ringde min bror... :)
Det här bordet finns ju i två upplagor (endast), varav jag har ett och min bror ett, han har haft sitt längre och satt ihop det två gånger (eftersom han pajade glaset en gång). Därför är han lite av en expert på ämnet.
Jag satte dock själv på plastfilmen på undersidan av bordet (det frostade), vilket var lättare sagt än gjort! Benen fick sen brodern sätta på. Allt blev iaf mycket bra till slut!
Kul att ha nåt som inte massa andra har... glaset kommer från morbror som jobbar i "glasfabrik" och benen har kära far gjort, designen är ursprungligen min brors påhitt.

Vad säger Ni?




I'm back!

Krångel, jag hatar krångel! Datorer och allt som hör dem till är superbra, så länge allt funkar som det ska... Först kom jag inte in på internet och när jag väl gjort det har jag inte kunnat komma in på webblogg. Varken på min sida eller för att redigera... *arg*
Hur som helst, nu funkar det ju igen, så nu är jag tillbaka!

Helgen har iaf varit jättebra! M:s syster kom ner från Stockholm och i lördags gick vi på stan, och vi hittade ett varsitt par
Yanuk-jeans för 849:- på Soda. Fyndigt värre!
På kvällen hade vi ju fest, och det blev oxå jättebra. Folket ville aldrig gå härifrån. Allt va trevligt och gick bra, förutom en herre som spillde ut en hel drink på vårt nya bord och på mattan, så den e helt klibbig nu. Men men..
I söndags var jag således lite bakis, dock ej så mycket som M. Så det va jag som fick köra och hämta pizza. (finns det nåt godare när man e bakis?) Det e så roligt och hetsa honom när han är bakis oxå, för han tycker så synd om sig själv... hahaha! Valborg var för övrigt lugn, det regnade ju... :(

Hoppas Ni haft en bra helg!